Menu

Platform voor samenwerking

Honeybee Valley wil het probleem van de bijensterfte aanpakken door samenwerking met diverse partners

Newsflash: Rapport Toezichtcomité Vlaams Bijenteeltprogramma april 2019

Dsc 3435

De eerste zwermen van het seizoen zijn een feit! Uitzonderlijk vroeg dit jaar… Maar kunnen we eigenlijk nog maanden toe-eigenen aan de activiteiten binnen een bijenvolk? Ruimte geven is in april het enige dat telt en ingrijpen waar de zwermneiging te hoog wordt. Met het Toezichtcomité blikten we terug op de activiteiten van het Vlaams Bijenteeltprogramma tijdens het voorbije kwartaal. Lees hier het rapport van de belangrijkste besproken punten op de vergadering.

Meer lezen...

Praktijkdag Bijen in het najaar

Hbv 20180418 5500

Op 5 oktober gaat opnieuw de Praktijkdag Bijen door, georganiseerd door Praktijkcentrum Bijen van het Departement Landbouw & Visserij. Over de inhoud kunnen we momenteel nog niet veel prijsgeven, maar stip in ieder geval deze datum aan in jullie agenda. Het zal de moeite waard zijn om aanwezig te zijn!

Meer lezen...

Dubbelinterview met Pieter Van Ommeslaeghe en Jean-Luc Lamont, ex- en huidige voorzitter van het Toezichtcomité

Pieter Jean Luc

Begin 2018 rondde Pieter Van Ommeslaeghe (links op foto) zijn carrière als voorzitter van het Toezichtcomité af en gaf hij de fakkel door aan Jean-Luc Lamont (rechts op foto). Tijd om beide heren eens aan het woord te laten: Pieter over zijn voorbije functie en Jean-Luc over zijn toekomstvisie. Lees hier het volledige interview.

Meer lezen...

Activiteitenverslag 2de werkingsjaar Vlaams Bijenteeltprogramma 2016-2019

Dsc 5911

Na een zekere opstartfase aan het begin van het eerste werkingsjaar van dit Vlaams Bijenteeltprogramma, vertoonde het voorbije tweede werkingsjaar vooruitgang op vele fronten. Lees hier een samenvatting van de belangrijkste acties die werden ondernomen. 

Meer lezen...

Fotodonatie

Doneren

Zoeken

Doorzoek onze website

Kalender

Naderende evenementen

Archieven

Newsflash archief

Nieuws archief